Aannemer bouw fly-over nog onbekend

De bomen op het 24 oktoberplein zijn gekapt. Naar nu blijkt is de bouw van de fly-over echter nog niet gegund aan een bouwbedrijf. Uit informatie op de aanbestedingskalender blijkt dat de sluiting van de aanbesteding pas eindigt op 2 maart a.s.

Vraag

Grote vraag is nu waarom de gemeente zo veel haast had met het kappen van bomen als er nog geen aannemer klaar staat om te beginnen. De definitieve gunning kan nog maximaal 2 maanden op zich laten wachten. De kans is groot dat er dan pas ná de zomer daadwerkelijk met de bouw begonnen wordt.

4 comments

 1. Het antwoord op de vraag waarom de gemeente zoveel haast had met het kappen van de bomen is eenvoudig: na 3 maart zou er misschien geen meerderheid meer zijn voor de fly-over. Of de Raad van State schiet het plan af.

  En als die bomen alvast weg zijn zou het toch zonde zijn als die voor niets zijn gekapt. En dat maakt het weer wat makkelijker om toch of opnieuw te besluiten de fly-over dan maar aan te leggen. Kortom: dezelfde reden waarom in Utrecht altijd bomen gekapt worden vooruitlopend op het onherroepelijk worden van de bouwvergunning.

 2. Ria Glas zegt:

  Hopelijk is er op 4 maart geen meerderheid meer en wordt het kappen gestopt.

 3. Aleid zegt:

  Ze zullen ook wel hebben willen voorkomen dat broedende vogels het kappen voorlopig onmogelijk maakt.

 4. Leon zegt:

  Utrecht echt Anders?.

  Door dit soort zeurpruimerij en eng soort achterdocht is de stad er de laatste 30 jaar alleen maar op achteruit gegaan.