Groei aantal hotelkamers

Als het aan de gemeente ligt gaat ook het aantal hotelkamers in Utrecht flink groeien. Nu zijn er nog ca 1400 en dat moeten er 2400 worden in 2020. Dat is in absolute zin een groei van 6% per jaar terwijl de bevolking van de stad met minder dan 2% per jaar groeit. Dus ook hier is er sprake van een duidelijke scheefgroei.

3 comments

 1. Jaap zegt:

  Het lijkt me dat hotelkamers niet voor de eigen bevolking worden gebouwd. Dus wat is de relatie tussen beide groeicijfers? Waarom zou hier scheefgroei zijn, dit is echt appels en peren vergelijken!
  Bovendien heeft Utrecht al jaren een groot tekort aan hotelkamers, dus wat is het probleem?

 2. Guus Albrecht zegt:

  Kan mij geheel vinden in wat Jaap zegt: hotelkamers zijn er voor toeristen van buiten de stad. Wees blij met meer bezoekers van elders; ze brengen ook geld mee en dat kan onze stad goed gebruiken om onder andere de luchtkwaliteit te verbeteren.
  Vergelijkbare steden elders in Europa beschikken over veel meer hotelkamers dan Utrecht. Dus een paar hotels in de nabijheid van het Centraal Station bijvoorbeeld, is geen overbodige luxe.

 3. Aleid zegt:

  Bezoekers brengen wel geld mee maar ook vaak een auto en dat zal de luchtkwaliteit niet verbeteren. En als er dan zo´n tekort zou zijn aan hotelkamers in Utrecht, waarom hebben hotelketens dan nog niet eerder initiatief getoond als zij zich hier wilden vestigen ? Ik denk niet dat de gemeente ze een strobreed in de weg gelegd zou hebben. En kan je wat van die “vergelijkbare” steden bij naam noemen ?