Referendum makkelijk te beinvloeden

Volgens de ANWB hebben al 100.00 mensen de vragenlijst op de website van de ANWB ingevuld. Het referendum over de km-heffing blijkt echter  eenvoudig te beïnvloeden. Men hoeft geen lid te zijn van de ANWB. Als men na het invullen van de ca. 100 vragen de cookies van de computer verwijdert, kan men de vragenlijst gewoon opnieuw gaan invullen.

Het is hierdoor natuurlijk helemaal absurd dat minister Eurlings deze enquete bepalend laat zijn voor het al dan niet doorgaan van de km-heffing. Mensen met een beetje computerkennis zijn zo in staat de uitkomst te manipuleren. Mensen met wat meer computerkennis zullen ook in staat zijn dit op grotere schaal te doen.

Update: bericht is inmiddels overgenomen en verder uitgezocht door NRC

Trackbacks / Pingbacks

  1. ANWB referendum makkelijk te beïnvloeden | News on the Net