Kees van Oosten verliest rechtszaak

Kees van Oosten heeft een rechtszaak bij het Gerechtshof in Amsterdam verloren. Hij mocht de drie “ambtenaren” geen witteboordencrimineel of boeventuig noemen. Hiermee is hij veroordeeld tot betaling van in totaal ca 40.000 euro.

De drie “slachtoffers” zijn Wiet Baggen, Peter Segaar en Hans Haarsma. De laatst genoemde was als externe ingehuurd voor 4 jaar voor een bedrag van 1,3 miljoen euro. De gemeente Utrecht heeft voor deze drie alle proceskosten, inclusief advocaatkosten, betaald. Deze kosten belopen inmiddels eveneens ca 40.000 euro. De rechter heeft in zijn vonnis gesteld dat Kees van Oosten niet aannemelijk heeft gemaakt dat deze drie heren luchtkwaliteitsrapporten manipuleerden.

Haarsma werkt niet meer voor de gemeente, Baggen schrijft de luchtkwaliteitsrapporten en Segaar rekent aan het ALU. Via een deurwaarder incasseren ze elk 10.000 euro van Van Oosten.

1 comment

  1. Het is een slecht dat de gemeente deze man zo laat vallen in plaats van eens naar zijn argumenten te kijken, iets van hem te leren. De burger wil wel naar de politiek komen, maar de politiek wil niet naar de burger komen. De heer van Oosten heeft de gemeente vele malen gewezen op onjuistheden in de planvorming, maar de gemeente gaat gewoon door. Daardoor is het helaas zo dat de heer van Oosten vaak naar de rechter gaat om burgers bij te staan waarna de rechter de Gemeente op de vingers tikt. Voor het geld dat de gemeente aan proceskosten besteedt zijn betere bestemmingen te vinden. Ook is het onevenwichtig dat inhuurkrachten mogen procederen op kosten van de gemeenschap, terwijl een burger financieel wordt uitgekleed.