Dubbele petten bij evenementen

Bij de gemeentelijke afdeling waar de evenementenvergunningen worden uitgegeven blijkt een ernstig geval van belangenverstrengeling aan de hand te zijn.

Ene Ted B. werkt daar op de afdeling als “vergunningverlener” en is ondertussen ook vennoot van het bedrijf Treevent. Dit bedrijf doet in financiële dienstverlening bij evenementen. Klanten van dit bedrijf zijn, je raad het al, ook bedrijven die evenementen in Utrecht organiseren. Zo werkt Treevent oa. voor   Tweetakt, Lepeltje, Stekker, Best Kept Secret en diverse andere evenementen die in Utrecht gehouden worden. Zo heeft de vergunningverlener Ted B. er dus alle belang bij dat deze evenementen van een vergunning worden voorzien.
Op de website van Treevent staat overigens dat Ted B. het stokje heeft overgedragen aan Tim Ophof die tevens voor de Amsterdamse politie werkt. Maar uit een recent uittreksel bij de Kamer van Koophandel blijkt het tegendeel.

Met het bedrijf achter Lepeltje heeft Treevent een bijzondere band. Ted B. en zijn bedrijf  zijn (beide op hetzelfde adres) gevestigd  in Amersfoort, net zoals het conglomeraat aan bedrijfjes dat o.a. Lepeltje organiseert. Dit conglomeraat opereert onder namen als Kultlab, Nachtbrigade, Wildeburg, Into the Woods, Beneden Peil,  enz. Deze bedrijfjes organiseren diverse evenementen waarbij Treevent zorgt voor de financiële afwikkeling.

De afdeling evenementen van de gemeente behoort bij het verlenen van een vergunning een afweging te maken tussen de belangen van omwonenden en de aanvrager van een evenementenvergunning. Met een vergunningverlener als Ted B. met z´n dubbele petten wordt dat natuurlijk problematisch.

UPDATE: Linkedin pagina van Ted B is gewijzigd. Alle verwijzingen naar Treevent zijn er uit verwijderd. Er zit nu een gat van 7 jaar in zijn CV. Wat overigens ook opmerkelijk is dat een fors deel (ca 40%) van de bezoekers van deze pagina afkomstig is uit het Stadskantoor.

nieuwTedB

UPDATE 2: de website van Treevent is uit de lucht gehaald. Maar geen nood, met de Way Back machine van prof. Barabas kan je hem gewoon terughalen.

Comments are closed.