Lintmeijer bijt zich stuk

Wethouder Lintmeijer heeft de opgave om alle luchtkwaliteitsknelpunten in Utrecht vóór 2015 op te lossen. Dan zou het logisch zijn om eerst een analyse te maken van die knelpunten. Ga bijvoorbeeld eerst eens kijken wie de grootste vervuilers zijn op deze knelpuntlocaties. Als je dat doet voor de 5 belangrijkste knelpunten binnen de huidige milieuzone (voor vrachtverkeer) ziet dat er zo uit:

relatieve bujdrage

relatieve lokale bijdrage aan de luchtverontreiniging (NO2)

En zo wordt al snel duidelijk dat een milieuzone voor personeneauto´s op de meeste knelpunten geen of nauwelijks invloed heeft. En zou het logischer zijn eerst iets te gaan doen aan de uitstoot van de bussen alvorens een milieuzone voor personenauto´s in te gaan voeren. Helaas ontbreekt deze logica bij Groenlinks wethouder Lintmeijer en zijn ambtenaren. Hij bijt zich er liever op stuk dan te erkennen dat zijn zogenaamd “schoonste” bussen het grootste probleem vormen.

Comments are closed.