POS drukt klinkers door

De Projectorganisatie Stationsgeboied (POS) wil op alle fietspaden in het stationsgebied klinkers. Dat is zo gekozen om de eenheid van het stationsgebied met de binnenstad te benadrukken. En zo denkt men de grootschaligheid te kunnen compenseren, maar dan wel ten koste van de fiester.

Asfalt

Het is in Utrecht al ruim 15 jaar gebruikelijk dat, als het even kan, fietspaden geasfalteerd worden. Zo niet in het Stationsgebied, waar de auto in de watten moet worden gelegd. De auto rijdt in het Stationsgebied wel op asfalt en er worden duizenden extra parkeerplaatsen gerealiseerd.

aanbrengen klinkers op fietspad Croeselaan

Staat in de staat

Het POS trekt zich van een gemeentelijk fietsbeleid niets aan. Zo is verkeerswethouder Lintmeijer (Groenlinks ) verantwoordelijk voor het fietsbeleid behalve……in het Stationsgebied. Daar wordt alles bepaald door het POS, onder verantwoordelijkheid van wethouder Everhardt (D66).

Utrecht fietsstad, maar in ieder geval niet in het Stationsgebied, waar de drukstbereden fietspaden liggen.

3 comments

 1. Bas zegt:

  Ongelooflijk! Na deze stap terug in de tijd is het wachten op een nieuwe discussie over de Spoorlaan, zodat de automobilist snel in het stadscentrum kan komen.
  Faciliteer die ruimtebesparende/milieubesparende fietser nu eens een beetje, glad rood asfalt zou daarin een aardig begin zijn

 2. Jaap zegt:

  Dit is inderdaad van de zotte zeggen. Hoe zorgen we ervoor dat niemand met de fiets naar het station gaat, klinkerpaden en betaald fietsparkeren zijn in ieder geval een goede start.

  En mag ik die mensen die alleen geven om uiterlijk van de omgeving eens vragen om te kijken naar streetprint:
  http://www.streetprint.nl/
  Maar dat zal dan wel weer te duur zijn of zo, straks loopt dit megaproject nog uit zijn begroting.

 3. Ria zegt:

  Streetprint ligt oa in de Zadelstraat. Bij streetprint heb je asfalt-met-klinkervoegen. De trillingen die je bij gewone klinkers hebt, heb je daardoor ook bij streetprint. Gewoon vlak asfalt fietst comfortabeler. Streetprint voor auto’s, daar hebben fietsers geen last van 😉
  Asfalt is overigens niet duurder dan klinkers, als je de extra onderhoudskosten van klinkers meetelt.
  http://www.fietsberaad.nl/index.cfm?lang=nl&repository=Fietsberaad+publicatie+10.+Asfalt+als+fietspadverharding:+gewenst+en+mogelijk