Verkiezingsbord voor de kop

-door onze correspondent uit Zuilen-

Zie ik dat goed? Ja, ik zag het goed. Daar staat, bij station Zuilen, op de toekomstige plek van de gevreesde tunnel, vlakbij de geplande Spoorlaan, notabene een PvdA dame te flyeren voor haar partij, in stemmige rode jas. Ik ben niet geinteresseerd, maar ze laat me niet zomaar gaan: of ik wel ga stemmen op de PvdA op 3 maart. Ik geloof mijn oren niet en zeg haar op mijn beurt dat ik het reuzemoedig van haar vind, om juist daar PvdA folders uit te delen, op de plek waar zoveel commotie om is ontstaan in Noordwest.
Of ik wel weet dat uiteindelijk de luchtkwaliteit verbeterd wordt, vraagt ze dan. Heel snel maak ik haar duidelijk dat wij Zuilenaren heel goed weten waar het om gaat, en dat de PvdA korte metten heeft gemaakt met de gezondheid van onze wijk. Maar liefst 35.000 auto’s die dagelijks de stad in trekken, door de smalle straten van Noordwest, langs scholen, zelfs langs een sportpark? Huizen tegen de vlakte, zodat de tunnel gerealiseerd kan worden? Elinkwijk en Julianapark die met 24 uur lawaai, stank & stikstof komen te zitten? De PvdA wordt hartelijk bedankt. Wij weten wel waar we vooral NIET op moeten stemmen.

Een dag later is de PvdA-dame van het toneel verdwenen. Misschien dat ze toch even heeft gekeken op www.luchtkwaliteit.nu . Hopelijk staat ze nu ergens te flyeren voor een oppositiepartij. Komt het toch nog goed met haar rode jasje.

1 comment

 1. Hester Assen zegt:

  Beste correspondent,

  Ik voel me vereerd, een column die over mij gaat. Laten we vooral eens verder praten over het ALU en de luchtkwaliteit in Zuilen, waar ik zelf overigens al mijn gehele leven woon, maar dat terzijde.
  Vandaag stond ik aan de overkant van de Josephlaan, om de kans te verkleinen dat ik weer dezelfde mensen tegen kwam.

  Ik wens u een fijne avond en hoop dat u het net als ik, ook zo waardeert om morgen weer met het ouderwetse rode potlood te stemmen.

  Hartelijke groet uit mijn prachtwijk Zuilen,
  Hester Assen